Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Eerste Hulp aan Kinderen

​​​​​Een ongelukje zit in een klein hoekje. Thuis, op de crèche of tijdens het buitenspelen. Bleekmiddel lijkt op limonade. Een knikker ziet eruit als een snoepje. Een ruk aan het tafelkleed en de theepot komt in beweging. Een bal rolt zomaar richting vijver.


Ondanks alle aandacht voor ongevallenpreventie is het leven voor de allerkleinsten niet zonder gevaar. Kinderen onder de 8 jaar vormen de grootste risicogroep voor de categorie ongelukken in en om huis. Voor oudere kinderen zijn onder andere verkeersongevallen en fietsblessures typische gevaren waaraan ze blootstaan.

Welke hulp kunt u als ouder/verzorger verlenen en wat moet u juist niet doen? Een gecertificeerde instructeur maakt tijdens deze cursus ouders en verzorgers vertrouwd met de belangrijkste aspecten van specifieke eerste hulp bij kinderen. Hartstilstand, verwondingen, beknelling, verdrinking, verbranding, verstikking en elektriciteitsongevallen worden behandeld. Ook wordt aandacht besteed aan het voorkómen van ongevallen en kinderreanimatie.

Tijdens de cursus is er gelegenheid specifieke handelingen te oefenen, zodat u naast theoretische kennis ook praktische vaardigheden opdoet. De cursus bestaat uit twee avonden van 3,5 uur of een gehele dag. Medische kennis is niet vereist om deze cursus te kunnen volgen.

De cursus wordt gegeven door een ervaren Eerste Hulp en Reanimatie instructeur met Oranje Kruis- en NRR-certificaat en voldoet aan de richtlijnen van het Oranje Kruis. Deze cursus is zeer geschikt voor (groot)ouders, (gast)ouders en gastouderbureau's, kinderdagverblijven, kraamverzorgenden, BSO's en dergelijke.

Wanneer

Data in overleg.

Tijdsduur
1 dag of 2 avonden

Kosten
€ 95,00 voor 7 uur cursus (1 dag of 2 avonden) Livio+ leden ontvangen 10% korting op dit tarief.
Gratis verbandsetje bij een cursus.

Deze cursus wordt soms door zorgverzekeraars (gedeeltelijk) vergoed uit aanvullende pakketten

Aanmelden of meer informatie

Red Levens Nicolet Meenderink, tel: (0541) 29 68 82 of 06 22 25 11 18 of e-mail: nicolet@redlevens.nl of zie internet: www.redlevens.nl

Bij opgave geeft u uw Livio+ lidmaatschapsnummer door voor de korting.

Red Levens biedt tevens de volgende cursussen: - Cursus reanimatie / AED - EHBO - BHV (Bedrijfs Hulpverlening) - VCA (Veiliger Leren Werken)

Ook bij deelname ontvangen Livio​+ leden 10 % korting.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug:

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.