Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Medido

Hoe werkt de Medido medicatie dispenser?
Bij medicatiezorg op afstand geeft de Medido op ingestelde tijden een piepsignaal. De cliënt drukt op de ‘OK’ knop en het zakje met de juiste medicatie komt opengesneden uit de dispenser. Doet de cliënt dat niet, dan waarschuwt de Medido automatisch de meldkamer. Er wordt dan telefonisch contact gelegd met de cliënt of met het zorgteam. 

Wat is het voordeel van de Medido?
Met de Medido medicijn dispenser behoudt de cliënt de regie en de cliënt is minder afhankelijk van anderen. De Medido kan bijdragen aan de therapietrouw inname doordat de cliënt altijd de juiste medicijnen op het juiste moment inneemt. De cliënt kan de Medido ook gebruiken op een andere locatie. De dispenser kan meegenomen worden op vakantie of tijdens andere verblijven buiten huis. 

Voor wie is de Medido?
Er zijn een aantal voorwaarden waaraan de cliënt moet voldoen om in aanmerking te komen voor de Medido. Eén van de voorwaarden is dat de cliënt de medicijnen volgens een vast schema inneemt. De (Wijk) Verpleegkundige beoordeelt samen met de cliënt of de dispenser een geschikt apparaat is voor de hem/haar. 

Aanvragen
Als de Medido past binnen de ZZP indicatie en Mijn Arrangement van de cliënt is dit een mooi hulpmiddel om bij te dragen aan een stukje zelfredzaamheid. Bij cliënten met wijkverpleging dient de verpleegkundige de Medido afzonderlijk te indiceren. Bij de cliënt met een ZZP indicatie kan dit niet apart geïndiceerd worden. Als het past binnen Mijn Arrangement mag de Medido ingezet worden. De kosten van de Medido worden gedekt door de zorgverzekeraar. 

Voor vragen over gebruik Medido bel de Zorgcentrale op 0900-9200 of mail naar medido@livio.nl .

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.