Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Vaktherapie

Vaktherapie is de overkoepelende naam voor therapieën waarbij het doen en ervaren centraal staat, zoals beeldende therapie, danstherapie, dramatherapie, muziektherapie en psychomotorische therapie. Binnen Livio bieden we muziektherapie, dramatherapie en danstherapie om veranderingsprocessen op gang te brengen, bestaande klachten op emotioneel, sociaal, psychisch, cognitief of fysiek gebied te behandelen en inzicht/bewustwording te bevorderen voor cliënten, mantelzorgers en het zorgteam.


Bij Livio bieden we muziektherapie, dramatherapie en danstherapie.

Bij Livio wordt vaktherapie ingezet bij mensen met emotionele, cognitieve, motorische, communicatieve of psychosociale problematiek. Deze problemen kunnen bijvoorbeeld optreden bij: Cerebro Vasculair Accident (CVA), Niet-aangeboren Hersenletsel (NAH), Multiple Scelerose (MS), Spierziekten, Parkinson of Dementie. Vaktherapie wordt vaak ingezet bij geheugenproblemen, depressieve klachten, angstklachten, lichamelijk of psychisch trauma, verliesverwerking, concentratieproblemen, negatief zelfbeeld, gedragsproblemen en emotionele problemen. De ziekte of verhuizing naar een verpleeghuis kan een soms zijn weerslag hebben op de relatie tussen de cliënt en de mantelzorger, of andere mensen in zijn/haar omgeving. Ook hier kunnen we met vaktherapie iets in betekenen.

Effect van vaktherapie in dagelijks leven
De effecten van vaktherapie kunnen liggen op het gebied van revalidatie, herstel van vaardigheden of behoud van mogelijkheden. De cliënt en zijn omgeving kunnen in vaktherapie tot nieuwe vaardigheden en inzichten komen, die praktisch toepasbaar zijn in het huidige dagelijks leven. Vaardigheden kunnen liggen op emotioneel, cognitief, communicatief , sociaal of lichamelijk gebied. ​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug: