Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Lichamelijk gehandicapten

​​​​​​​​​​​​​​​​​​De lichamelijk gehandicapten afdelingen zijn bestemd voor cliënten​ met een lichamelijke beperking.​​ Onze begeleiding is gericht op zelfre​​gie. We bieden hiervoor kleinschalige woonvormen. U hebt bij ons een eigen plek, eigen huis, die u zelf kunt inrichten.​

Goed wonen en welzijn staat bij ons centraal en huishoudelijke en persoonlijke zorg (24 uur zorg) zijn in de buurt.​​Op uzelf maar niet alleen, zo woon en leeft u bij ons. Samen met buren en onze medewerkers vormt u een kleine gemeenschap. Hoe intensief u daarbij met de andere omgaat bepaalt u daarbij zelf. Het is voor ons belangrijk dat u gelijkgestemden vindt. We ​zoeken daarom voor nieuwe bewoners dan ook een plek waarin die zich het best voelt.

Hoogwaardige zorg en begeleiding
U kunt in aanmerking komen ​​voor het wonen in één van de LG woonlocaties wanneer u de beschikking hebt over een CIZ indicatie ZZP LG 5 of hoger (wonen met behandeling). Over het algemeen bent u dan niet meer helemaal in staat zelfstandig uw eigen leven te leiden en hebt u veel zorg en begeleiding nodig. Er is meestal sprake van overname van de persoonlijke en huishoudelijke zorg. Daarnaast komt het vaak voor dat er behoefte is aan begeleiding in het structureren van de dag en het voorspelbaar houden van de omgeving. Er kan zowel overdag als ’s nachts een beroep gedaan worden op de ondersteuning van een zorgmedewerker (24-uurs zorg) die aanwezig is in de LG woonlocatie.

Binnen een LG woonlocatie kan specialistische zorg geboden worden aan mensen die afhankelijk zijn van beademing. Livio heeft een samenwerkingsverband met het Centrum voor Thuisbeademing van het UMCG (Universitair Medisch Centrum Groningen). Alle zorgmedewerkers in een LG woonlocatie zijn getraind en geschoold door het UMCG in deze specialistische handelingen én voert deze uit conform de afspraken met het UMCG. Hierdoor maken we het wonen in een LG woonlocatie mogelijk als u afhankelijk bent van beademing.

Een aantrekkelijke omgeving
In onze kleinschalige woonvormen woont u in uw eigen woning, maar anderen zijn dichtbij en er zijn veel mogelijkheden voor contact en samen dingen doen. Het zijn aantrekkelijke gebouwen, waarbij zichtbaar is dat de gebouwen en omgeving met zorg en aandacht zijn vormgegeven en ontwikkeld waarin het prettig leven is.

Uw welzijn
Om uw welzijn zoveel mogelijk vorm te geven, kijken we samen met u en uw contactpersoon hoe we het wonen bij Livio zo prettig mogelijk kunnen maken. De een gaat wandelen met een vrijwilliger of neemt deel aan een van de clubs die bij Livio georganiseerd worden. Een ander wil liever op de eigen kamer rustig kunnen genieten van muziek of bezoek ontvangen.

Onder deskundige begeleiding wordt een gestructureerde daginvulling (dagbesteding) aangeboden met aandacht voor de individuele wensen van de bezoeker.​ Verschillende vormen van dagbesteding zijn mogelijk en afhankelijk van de wensen zijn er mogelijkheden om dit zowel binnen als buiten Livio plaats te laten vinden. Wilt u meer informatie over de dagbesteding of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.​

Dagactiviteiten bij DAC de Singel

Onder de naam Dagactiviteitencentrum De Singel is er door Livio een centrum opgezet voor mensen met een lichamelijke beperking die op zoek zijn naar een aangepaste leer– of werkplek. De activiteiten zijn van educatieve en arbeidsmatige aard, maar creativiteit en talenten kunnen ontwikkeld worden. Gedurende de hele dag is er professionele zorg en begeleiding aanwezig. DAC De Singel ligt op het terrein van Verpleeghuis Het Wiedenbroek in Haaksbergen.

Wie zijn onze deelnemers?
DAC de Singel is er voor mensen met een lichamelijke beperking, al dan niet met een NAH-aandoening (Niet Aangeboren Hersen-letsel). Verder kunnen ook deelnemers met een NAH indicatie bij ons terecht. Tijdens de dagbesteding gaan we uit van de mogelijkheden van onze deelnemers en zullen de uitdaging aangaan om deze verder uit te breiden. Wanneer een hele dag werken een te grote belasting is, kan er worden gekozen om halve dagen te komen. De meeste deelnemers wonen in de kleinschalige woonvormen van Livio in Haaksbergen. Maar natuurlijk kan er ook vanuit de thuissituatie aan ons programma worden deelgenomen.

Deskundige begeleiding
Binnen DAC de Singel is een enthousiast en deskundig team werkzaam. Iedere activiteit heeft een eigen begeleider, daarnaast is er vaak ondersteuning van één of meerdere vrijwilligers. Er wordt gewerkt in kleine groepen. Uitgangspunt voor de begeleiding zijn afspraken voortvloeiend uit het zorgplan. Binnen DAC De Singel wordt gestreefd naar een veilige en goed uitgeruste werkomgeving voor deelnemers en begeleiders.

Op dit moment zijn er de volgende mogelijkheden:
  • Kaarsenmakerij
  • Schilderen
  • Houtbewerking
  • Tuingroep
  • Zeepmakerij
  • Knuffels maken
  • Computer en vormgeving
  • Educatie individueel of in een groep

Kunstuitleen en verkoop van gemaakt werk
De producten die binnen DAC de Singel worden gemaakt zijn te koop bij de locatie. Daarnaast brengen we het dagactiviteitencentrum onder de aandacht op markten, beurzen en kunstmanifestaties. Een unieke kans voor deelnemers om als kunstenaar faam te maken.

Een unieke kans om als kunstenaar faam te maken!
Aanmelden en meer informatie
Om deel te kunnen nemen aan het programma van DAC de Singel, is er een indicatie van het C.I.Z. (Centrum Indicatie Zorg) noodzakelijk.

Wilt u meer weten over De Singel of de aanmeldprocedure? Neem dan contact op met één van de Livio cliëntadviseurs via: 0900-9200.

DAC de Singel
Wiedenbroeksingel 4
7481 BT HAAKSBERGEN
singel@livio.nl

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.