Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Somatiek

​​​Op oudere leeftijd kunt u soms veel last krijgen van lichamelijke klachten of een chronische ziekte. Soms zijn de klachten zo erg of heeft u zoveel zorg nodig, dat u niet meer thuis kunt​ wonen. U kunt dan komen wonen op een van de somatische woningen van Livio. Daar bieden we zorg en behandeling in nabijheid. Dit betekent dat er 24 uur per dag zorg en verpleging aanwezig is. Wij vinden ieder mens uniek en kostbaar; van hieruit willen we de zorg aan u vorm geven.

Behandelteam
Vaak is het een grote stap om te verhuizen uit uw vertrouwde omgeving naar een woonzorgfaciliteit. Als gevolg van lichamelijke problemen kunnen er ook psychische klachten of moeiten ontstaan. Uw welbevinden en mentale gezondheid willen we dan ook zoveel mogelijk bevorderen.

Hiervoor is een behandelteam van Livio aanwezig. Als het nodig is kan er behandeling geboden worden om uw lichamelijke en psychische situatie te verbeteren of te stabiliseren. En natuurlijk om uw zelfstandigheid zo optimaal mogelijk te houden. Behandeling kan bestaan uit fysiotherapie, logopedie, ergotherapie, onderzoek door de psycholoog et cetera.

Wonen zoals thuis
We vinden het belangrijk dat u zich thuis voelt bij Livio. Rondom de verhuizing naar Livio bespreken we met u hoe we uw welzijn kunnen bevorderen of in stand houden. We kijken dan met u en eventueel uw naasten naar uw achtergrond, leefstijl, interesses enzovoorts. Het is voor ons de uitdaging om het wonen bij Livio zoveel mogelijk te laten aansluiten op het wonen zoals u dat thuis deed. Het activiteitenaanbod nemen we hier ook in mee. Bij Livio worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd, maar we kijken ook wat uw individuele wensen zijn.

Uw welzijn
Om uw welzijn zoveel mogelijk vorm te geven, kijken we samen met u en uw contactpersoon hoe we het wonen bij Livio zo prettig mogelijk kunnen maken. De een gaat wandelen met een vrijwilliger of neemt deel aan een van de clubs die bij Livio georganiseerd worden. Een ander wil liever op de eigen kamer rustig kunnen genieten van muziek of bezoek ontvangen.

Onder deskundige begeleiding wordt een gestructureerde daginvulling (dagbesteding) aangeboden met aandacht voor de individuele wensen van de bezoeker.​ Verschillende vormen van dagbesteding zijn mogelijk en afhankelijk van de wensen zijn er mogelijkheden om dit zowel binnen als buiten Livio plaats te laten vinden. Wilt u meer informatie over de dagbesteding of wilt u een keer vrijblijvend komen kijken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen.​

Kleinschalig wonen
Uw eigen zit/slaapkamer kunt u inrichten met uw eigen meubels, naar uw smaak. De woonkamer en keuken deelt u met de overige bewoners. De inrichting en uitstraling van uw verblijf is warm en huiselijk. Wij hopen dat het voor u bijdraagt aan een ‘thuisgevoel’. Als het mogelijk is, dan kunt u zelf meewerken aan de dagelijkse huishouding.

Familie en vrienden
Familie en vrienden kunt u ontvangen op uw eigen kamer of in de gemeenschappelijke ruimte. Zij zijn van harte welkom op de woning! Graag willen we samen met uw naasten de zorg en behandeling gestalte geven.

Op verschillende locaties bieden wij u wonen met zorg, gericht op somatiek:​

Verpleeghuis De Cromhoff
Bleekhofstraat 300
7543 EC  Enschede

Verpleeghuis Wiedenhof
Geukerdijk 14
7481 CB​  Haaksbergen​​

​KSW Merelstraat
Merelstraat 29
7481 AK  Haaksbergen

KSW Troelstrastraat
Troelstrastraat 2
7161 GD  Neede

Contact
Heeft u vragen en wilt u meer weten? Neem dan contact​ op met onze cliëntadviseurs.

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Bel mij terug

Laat hieronder uw telefoonnummer achter en wij bellen u terug:

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.