Livio

Wij zijn dagelijks dag en nacht bereikbaar, alsook in weekenden en op feestdagen. Bel 0900-9200. Wij helpen u graag.
Mijn Livio

Menu

Kortdurend verblijf / eerstelijns verblijf

​​​Het kortdurend verblijf, ook wel eerstelijns verblijf genoemd, is gericht op herstel en terugkeer van kwetsbare ouderen naar de thuissituatie.

Door de toename van het aantal kwetsbare ouderen in de thuissituatie neemt ook de vraag naar kortdurend verblijf en herstelmogelijkheden toe. Livio biedt deze kortdurende verblijfsmogelijkheden al langere tijd aan op haar locaties de Cromhoff in Enschede en Wiedenhof in Haaksbergen. 

De duur van dit tijdelijke verblijf varieert meestal van enkele dagen tot ongeveer 3 maanden. Afhankelijk van de gestelde doelen. Tijdens dit kortdurende verblijf kunt u te maken krijgen met verschillende behandelaren, al naar gelang wat u nodig heeft (en waarvoor u geindiceerd bent).​​

Heeft u een operatie achter de rug en voelt u zich nog niet sterk genoeg om thuis te herstellen? Dan kan een kortdurend verblijf in een verpleeghuis een goede oplossing zijn. Kortdurend verblijf is gericht op herstel en terugkeer van kwetsbare ouderen naar de thuissituatie. De behoefte aan kortdurend verblijf kan door verschillende situaties ontstaan. Bijvoorbeeld na een ziekenhuisopname, wanneer een patiënt nog te kwetsbaar is om naar huis te gaan (zie herstelzorg), wanneer iemand moet revalideren na een beroerte (zie revalidatie), wanneer de zorg thuis even niet geboden wordt (zie crisis- en spoedopvang) of omdat bijvoorbeeld de mantelzorger tijdelijk ontlast moet worden (zie logeeropname).

Patiënten die geen indicatie hebben voor medisch-specialistische zorg in een ziekenhuis of specialistische GGZ-zorg, kunnen ook kiezen voor tijdelijk verblijf. Bij twijfel over de situatie of het aanvragen van een indicatie helpen onze klantadviseurs​ u graag verder.​​​

We zijn er wanneer nodig

Stuur een mail

Binnen 24 uur reactie op werkdagen

Mail sturen

Nieuwsbrief

Laat hieronder uw e-mailadres achter

Woningen

Geen woningen gevonden.

Aanbod van Livio+

Geen aanbiedingen gevonden.